Allt ni undrar om mattor

Allt ni undrar om mattor

För ett tag sedan ställde vi frågor på vår instagram där vi ville veta vad ni undrade om mattor och lät sedan en av våra inredare svara. Vi har sammanfattat en del av frågorna här!

Vilken typ av matta ska man köpa till barns rum?
Till ett barnrum rekommenderar vi en polyamidmatta för att det är lättare att torka av. Polyamidmattor kan antingen ha lång lugg med ryalook eller kortare lugg med viskoslook. Vi har en mängd färger att välja mellan. Det viktiga här blir själva materialet polyamid som är lätt att sköta om.

Hur ska man egentligen tänka med storlek? Svårt.
Felet man kan göra när man köper matta är att välja en för liten matta, så tänk till en extra gång. Gruppera gärna möblerna på mattan om man har ett stort rum. Det gör att man kan skapa "ett rum i rummet". En matta under matbord rekommenderar vi att mattan går ut minst 50 cm från bordet men gärna 75 cm om det finns plats.
Mattor Posh Living

Vilken matta till grå manchestersoffa?
Vi brukar tänka kontraster och skulle rekommendera en slät matta med kort lugg för en elegantare look, för en mer tuffare stil tipsar vi om en ryamatta. Vi tipsar om att hålla sig till grå färg men en nyans ljusare eller mörkare än soffan.

Mycket grått i vardagsrummet... vad ska vi ha för matta för att liva upp lite? 
Till denna typ av fråga får man självklart komma in och visa bild på sitt rum för att få ett mer personligt svar som passar just ditt hem. Men det är snyggt att matcha matta och gardiner färgmässigt. Undvik beige till ett rum med mycket grått, men spontant snyggt med en ljusare matta med matchande gardiner. 

Mattor Posh Living Caia

Vilken matta använde ni till Caia kontoret? Den rosa.
Det är matta Legend, som är en måttbeställd matta. Så fin! Vi erbjuder måttbeställda mattor i våra fysiska butiker.

Hört att man kan "designa" sin egen matta hos er, stämmer det?
Vi erbjuder måttbeställda mattor i våra fysiska butiker så där kan man få välja mer än en redan befintlig matta från leverantör. Exempelvis välja bland våra olika färger, hur stor mattan ska vara, vilken kant det ska vara och även vilken form. På så sätt får man göra sina egna val och man skulle kunna säga att man "designar" själv.

Lämna en kommentar