Designnyheter från Artisan! Handgjorda möbler i massivt trä och exklusiv design

Designnyheter från Artisan! Handgjorda möbler i massivt trä och exklusiv design

Feel our love for wood

Artisan är ett familjeföretag som grundades 2007 och har sitt ursprung från de Bosniska skogarna med en fantastisk nisch inom sin genre där dem specialiserar sig inom hantverk och tillverkar högkvalitativa möbler av massivt trä från förnybara resurser i dess produktion.
De använder endast miljövänliga material för behandling av dess träslag såsom naturliga oljor och vax som betonar den lyxiga och organiska skönheten i trästrukturen vilket gör att trät får andas naturligt, och insisterar på att möblerna som framtas i slutet av produktionsprocessen är lika naturliga som träet från vilket de har sitt ursprung.

Tillverkningsprocessen

Artisan tillverkar och behandlar, valnöt-, körsbärs- och almträ med överhettad ånga för att nå en idealisk färg med en accentuerad struktur utan att äventyra träets struktur och ekologiska värden. 
Trä behandlat på detta sätt, liksom ek, ask och lönnträ, förbereds för naturlig torkning i täckta, ventilerade förvaringsanläggningar på noggrant utvalda geografiska platser som är bäst lämpade för naturlig torkning. Detta tills en kritisk fuktnivå uppnås lämplig för att sedan fortsatta torkningen i datorstyrda kammare som använder toppmodern trätorknings programvara. 
 
 Därefter följer kapning till önskad längd och bredd, maskinbearbetning och limning i brädor, torkning och acklimatisering som sedan leder till dem slutliga produktionsfaserna där monterings- och efterbehandlings arbeten försiggår. För avslutningsarbetet används naturliga oljor, tvålar, vax och lack som på torkat trä garanterar en längre livslängd, bevarar dess naturlighet och förbättrar de visuella träfunktionerna såsom färg, konsistens etc.
Du kan alltid vara säker på att när du sitter på en stol eller vid ett bort från artisan kan du vara säker på att alla dessa produkter framtogs, bearbetades, behandlades, monterades och skyddades helt för hand vilket gör varje möbel helt unik.   

Externa design samarbetspartners

Artisan har samarbetat med flertalet olika kända designers genom tiderna där dem väljer med omsorg vilka dem väljer att arbeta med och ger den möjligheten endast till dem som delar deras kärlek till trä. Deras anläggningar och hantverkare är utrustade och utbildade för att erbjuda de utvalda designers så mycket frihet och alternativ som möjligt för att de ska förverkliga sin vision.
Vidare uppmuntrar dem konstruktörerna att skapa varje bit med sin egen konstnärliga signatur och insistera på att varje sådant verk är värd det värdefulla materialet det var tillverkat av och därmed förmedlar deras filosofi om kärlek till trä.
 

Sortiment finns nu i våra fysiska butiker

Varmt välkommen att besöka någon av våra butiker i Mood gallerian eller Steninge Slottsby där våra säljare hjälper dig mer, och du har chans att bekanta dig närmre med Artisan. 

 


Lämna en kommentar