Lär känna oss: Annsofi, Inköpare

Lär känna oss: Annsofi, Inköpare

I vår serie Lär känna oss presenteras våra medarbetare med en intervju då vi verkligen tyckte det var dags att ni skulle få känna oss som på ett eller annat sätt jobbar med Posh Living. Oavsett om det är i butiken eller på kontoret arbetar vi dagligen för att ni som kunder ska få den bästa möjliga inredningsdestinationen och upplevelsen. Nu har det blivit dags att presentera en av våra skickliga inköpare, Annsofi!Hej Annsofi! Berätta om din roll på Posh Living, hur kan en dag se ut?
Hej! I min roll som inköpare på Posh Living arbetar jag väldigt brett och mina dagar är därför mycket varierande. Jag jobbar främst online men även en hel del mot butikerna. Jag börjar dagen med att kika på gårdagens försäljning för att alltid vara uppdaterad med vad som säljer hos oss och vad våra kunder gillar. Varje vecka har vi inköpsmöte där vi planerar och diskuterar kommande säsong och jag har även nära kontakt med våra leverantörer för att hålla mig uppdaterad om produktlanseringar.  Som inköpare är det väldigt viktigt att hålla koll på trenderna och hitta nya leverantörer som passar oss.

Spännande! Hur hamnade du i inredningsbranschen?
Jag har alltid älskat inredning och gillar när det är fint hemma, då blir jag lugn. När jag efter många år som säljare valde att skola om mig kändes internationell inköpare som ett naturligt steg. Redan då bestämde jag att jag ska arbeta som inköpare inom inredningsbranschen, och det visade sig vara helt rätt beslut. Jag trivs superbra!

Hur är inredningsstilen hemma hos dig?
Tidlös, naturnära, barnvänlig. Till exempel trämöbler som kan slipas och oljas om samt soffa med avtagbar klädsel.Inspiration från Formexmässan - en plats där våra inköpare hittar både nya möbler och leverantörer!

Vad gör du när du inte jobbar på Posh Living?
När jag inte jobbar så bygger vi hus vilket betyder att jag även på fritiden planerar, letar och köper in inredning samt byggmaterial (skratt).

Det blir inköpsarbete även på fritiden med andra ord. Och en avslutande fråga om branschen. Vad är ditt bästa tips till någon som vill jobba med inköp?
Mitt bästa tips är att söka till en utbildning inom inköp och jobba strategiskt för att komma dit du vill! Välj gärna en utbildning där det ingår mycket LIA, dvs praktik, och lär dig så mycket som möjligt under den tiden så att du känner dig trygg när du ska söka jobb.

Bra tips och tack för intervjun Annsofi! 
Nu kör vi några snabba frågor:

Neutral stil eller färgglad inredningsstil?
Trendigt eller personlig stil?
Ljust eller mörkt trä?
Matsal eller vardagsrum?
Trämöbler eller stenmöbler?
Öppen planlösning eller flera rum?
Hus eller lägenhet?

Nedan kan du se några av Annsofis inredningsfavoriter från Posh Living:

Vägglampa Mantis

Soffbord Pi


Djup Tallrik Notte


Glas Ripple

Matbord Bok

Matstol Bok

Vägglampa Argon

Oljelampa Disc

Soffa Impulse

Matta Punja Plasma


Lämna en kommentar