Lär känna oss: Barbro, Grundare

Lär känna oss: Barbro, Grundare

Det är verkligen dags för er att få lära känna oss som på ett eller annat sätt jobbar med Posh Living. Oavsett om det är i butiken eller på kontoret arbetar vi dagligen för att ni som kunder ska få den bästa möjliga inredningsdestinationen och upplevelsen. Nu har det äntligen blivit dags för en intervju med Barbro, en av grundarna till Posh Living!


Hej Barbro! Berätta om din roll på Posh Living, hur kan en dag se ut?
Hej! Åh den börjar med att jag hämtar upp min kollega Charlotta och så svänger vi förbi hallarna och köper med oss vackra blomster och växter, sen kör vi ut till Steninge, pratar nonstop hela vägen dit och öppnar upp butiken i den vackra gamla Stenladan. Därute har vi en 1000 kvm stor utställning som vi arbetar aktivt med dagligen, vi planerar framåt, tittar på ljuvliga textiler för våra möbler som vår inredare Ann letat upp, möter kunder och hjälper dem att skapa sina hem med hjälp av vår inredning. Andra dagar är jag i butiken i Mood och teamar upp med min parhäst Björn, allt är alltid roligare med honom, vi träffar vår inköpsavdelning och besöker leverantörer eller mässor runt om i Europa. Jag har verkligen världens bästa jobb och kollegor som ger mig så mycket energi!

Vad roligt Barbro. Hur hamnade du i inredningsbranschen och hur kommer det sig att du och Björn startade Posh Living?
Egentligen grundar det sig nog i att jag älskar människor, jag hälsar på allt och alla oavsett vart jag är, småpratar i kön, på planet och älskar bra service. Jag har alltid tyckt om vackra saker; slipat glas, fina handknutna mattor och jakten på den perfekta soffan som aldrig tar slut. Jag blev butikschef på en stor möbelkedja, lärde mig att få med mig ett team men jobbade för mycket och bytte till en mindre mer nischad inredningsbutik på Biblioteksgatan. Där träffade jag Björn och vi klickade direkt. Skrattet är alltid nära och med bara en blick vet vi vad den andra tänker. Efter att vi både hamnat som butikschefer på varsin Housebutik så slog vi oss sen samman och tog steget till att starta vår egen butik, där hjärtat skulle vara service. På invigningen hade vi en sydafrikansk dansgrupp som dansade och trummade så att fönstren immade igen, det var en otrolig start på en fantastisk resa!

Berätta lite mer om Steninge, hur kommer det sig att Posh Living öppnade just där?
Min dröm har alltid varit att få ha en butik på en vacker plats i en genuin miljö, ett utflyktsmål, där man kan hitta både inredning, mat och växter. Ett ställe jag vill besöka själv. När tillfället kom att öppna en stor butik i den vackra gamla Stenladan i Steninge Slottsby från 1800-talet föll alla bitar på plats. 

Har du något inredningstips att dela med dig av?
Tänk stort. Strunta i småsakerna och fokusera på stora utvalda ting som får ta plats. En rejäl lampa, en stor antik urna, en gigantisk matta, en generös soffa eller en tavla som täcker en hel vägg. More is more! 

Tack för intervjun, vi kör några snabba frågor:
Neutral stil eller färgglad inredningsstil

Trendigt eller personlig stil?
"Personligt alla dagar i veckan men också härligt att ett hem lever och förändras efter tid och behov." 

Ljust eller mörkt trä? 
"Mörkt! Mustigt, antikt, betsat trä ger värme och lugn till en miljö."

Matsal eller vardagsrum?
"För mig är det detsamma, den sociala ytan där vi alla samlas, några sitter kvar vid matbordet med ett glas efter middagen och pratar, några slänger sig i soffan med en tidning eller tar en tupplur och barnbarnen spelar spel."

Trämöbler eller stenmöbler?
"Trämöbler på matgrupper och arbetsbänkar, sten på sidobord, detaljer eller som golv. Vackrast är mixen av olika naturmaterial."

Öppen planlösning eller flera rum?
"Öppen planlösning, jag är en social typ!"

Hus eller lägenhet?
"Både och, vi har själva en liten övernattningslägenhet i Gamla Enskede inredd som ett hotellrum med starka färger, konst och accenter och ett hus nära en sjö utanför stan med neutrala färger och plats för hela stora familjen. "


Se Barbros utvalda inredningsfavoriter här.


Lämna en kommentar