Upptäck dansk design hos Posh Living

Upptäck dansk design hos Posh Living

Just nu har vi startat igång en kampanj som specificerar sig på dansk design med en hyllning till kvalitativa möbler som håller i generationer. Vi låter er bekantas mer med de danska designinredningen och går igenom vad det är som just vi gillar med möblerna.

Dansk design Posh Living

Dansk design har en given plats hos Posh Living och vad de utvalda möblerna på kampanj har gemensamt förutom dess geografiska läge, är hög kvalitet, hållbarhet, skandinavisk stil och en passion för själva hantverket. Massivt trä som håller i generationer med ett formspråk som andas stabilitet och elegans. 

Ta hand om din trämöbel
Men för att det ska hålla i generationer gäller det att sköta hand om möbeln och ta hand om träet. För möbler som är oljade rekommenderar vi att du innan första användning börjar med att behandla möbeln med träolja. Missa inte att även olja in bordets undersida - detta för att minimera risken för sprickbildning. 

Vi rekommenderar även att oljade och lackerade träbord behandlas med en vårdande produkt (olja/lack) minst två gånger per år, precis som du oljade in bordet innan användning. Men har möbeln utsatts för fukt, solljus och värme kan det behövas fler än två gånger per år.  

Trä är som sagt känsligt mot fukt, värme och solljus. Vatten bör bara användas i små mängder. Torka genast upp om du råkar spilla och använd en hårt urvriden trasa för att torka av möbeln följt av en torr trasa för att inte riskera att bordet absorberar någon fukt. Oberoende av ytbehandling bör man alltid använda glasunderlägg på trämöbler då ringar från glas är den mest förekommande typen av fläckar.


Online har vi valt att fokusera på ask som träslag som antingen är vitoljad, mockaburnoljad eller antikbrunoljad. Att arbeta med massiv trä, där varje del är unik, kräver både kunskap och skicklighet. Leverantören vi samarbetar med har därför en passion för de gamla hantverksmetoderna som återspeglas i designen och kan styra processen från de första grova snitten av träet ner till de sista detaljerna. Trä är verkligen ett hantverk, och ska tas hand om därefter - det är vad vi uppskattar med dessa danska designmöbler. 


Lämna en kommentar