Konsten att välja matta

Konsten att välja matta

Mattan som inredningsdetalj är en viktig del då den tar upp en stor del av ett rum. Allt beror på vad just du vill lyfta fram med din inredning. Utifrån vad du tycker om, välj en diskret, färgstark eller varför inte en mönstrad matta. På Posh Living har vi en mängd olika mattor som skapar känsla till hemmet, och tack vare filtreringsfunktionen har det blivit ännu enklare att hitta er nya favoritmatta. Vi guidar er genom sortimentet.


VÄLJ DIN FORM
Utöver den klassiska rektangulära formen har vi en del mattor som sticker ut med sin form. Som tillexempel Residue med sin spännande form, Cloudy som är rund och mjuk som ett moln eller Alton med sina raka linjer och kantiga former skapar en helt unik matta.

FÄRG ELLER MÖNSTER?
Att välja en enfärgad eller mönstrad matta kan bero mycket på vad du vill utrstråla i ditt hem. Vill du ha att mattan ska inge en känsla av harmoni och lugn - då rekommenderar vi den enfärgade mattan i en sober färg. En mönstrad matta ger liv till hemmet och skapar en dynamisk inredning. Mönster kan både innebära olika färger som skapar former, så som matta Metri eller Dots 2 Levels - eller mer abstrakt mönster som vi exempelvis hittar på matta Birch.


ULL
Mattor i ull (och bomull) är lite mer lättskötta än andra material och ullmattor har en naturlig impregnering. De är mjuka under fötterna och dessutom en av de mest populära materialen för mattor tack vare dess naturliga utseende och långa hållbarhet. Många av våra mattor har dessutom  100% Nyzeeländsk ull som är mjukare än vanlig ull och en av de finaste ullsorterna.
I bild: Matta Tudosa, Matta Curve, Matta Artisan Guild.

VISKOS
Ett annat mycket vanligt material för mattor är viskos. Och det förstår vi verkligen, mattorna har ett vackert lyster och tack vare dess sammetsliknande karaktär ger den en exklusiv och lyxig känsla. Glöm inte att kika igenom våra skötselråd när du köper en viskosmatta, de är nämligen lite extra känsliga.
I bild: Matta Senja, Matta Abstract, Matta Solid.

ÅTERVUNNET PET
Vi har en del mattor som är skapade med extra mycket hållbarhet i åtanke och är tillverkade av återvunna PET flaskor. Tillverkningsprocessen går till genom att de återvunna flaskorna smälts ner och vävs till trådar som sedan mattorna vävs av. Materialet har både utseendet och texturen av en traditionell ullmatta.
I bild: Matta Fallingwater, Matta Dunloe, Matta Levels.

POLYESTER
En polyestermatta är luddfri och precis som viskosmattorna ger dem även ett lyxigt och elegant uttryck. Polyestermattorna är dock inte lika känsliga mot fläckar och väta. En matta i polyester är oftast mer prisvärda och tack vare polyesterns syntetfibrer  kan man framställa många färger som håller länge.
I bild: Matta Row, Matta Kisho, Matta Kisho.

JUTE
Jutemattan har kommit att bli en av de mest eftertraktade mattorna. De adderar en exotisk känsla och är dessutom en otroligt hållbar matta tack vare de naturliga fibrerna som står emot föråldring. Jutemattan är nämligen tillverkad av växtfibrer.
I bild: Matta Cochin, Matta Soumak, Matta Goa.

Spana in vårt stora sortiment av mattor och hitta din nya favorit hos Posh Living.

Lämna en kommentar